100 hemskaste – Helena Dahlgren.

Utgiven av Modernista förlag.

100 hemskaste Ă€r ett mĂ„ste i varje skrĂ€ckfanatikers bokhylla. Precis som titeln utlovar sĂ„ innehĂ„ller boken författarens 100 bĂ€sta tips pĂ„ lĂ€skiga böcker/filmer/musik och tv-serier. Helt jĂ€vla awesome! 

SĂ„ mycket nostalgi och tips om nya titlar och författare. NĂ€r jag satt i soffan och blĂ€ddrade för glatta livet sĂ„ var det med andakt jag lĂ€ste om mĂ„nga otroligt bra böcker som Ă€rrat mig för livet. Bara för att nĂ€mna nĂ„gra, Stephen Kings ”JurtjyrkogĂ„rden”- scenen med hĂ€lsenan, behöver jag sĂ€ga mer? , Stephen Kings ”Det” – clowner blev aldrig detsamma efter den och John Ajvide Lindqvist ”Hanteringen av odöda” – lĂ€stes i pĂ„ tok för ung Ă„lder och var orsaken till mĂ„nga sömnlösa nĂ€tter.

Är nĂ€stan lite katalogkĂ€nsla över boken. Kommer ni ihĂ„g alla kataloger som med jĂ€mna mellanrum skickades ut innan de ersattes av ett nyhetsmail? Ikea, ellos, mio med flera. Man kunde sitta timtals och kolla efter saker man kĂ€nde sig behöva. Hittade ett pinsamt stort antal böcker i ”100 hemskaste” som jag verkligen villhöver. 

En annan tanke som slog mig var att det finns bokklubbar specialiserade pÄ romantik, historiska böcker, sjÀlvbiografier och ja gud vet allt. Men ingen med ett bra utbud av nagelbitande rysare. Om Helena i framtiden skulle fÄ för sig att starta en bokklubb med sina bÀsta böcker i mÄnatliga utskick, dÄ skulle jag vara den första att signa upp mig.

Helena Ă€r Ă€ven innehavaren till bloggen Dark places. RĂ„der er verkligen att kika in dĂ€r för Ă€nnu mer hemskheter.

4 / 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s