Den förskräckliga historien om Lilla Hon – Lena Ollmark & Per Gustavsson.

Utgiven av Lilla piratförlaget.

Jag önskar så att den här boken funnits när jag var liten, jag hade älskat den. Jag hade även velat se denna bok filmatiseras av Tim Burton då författarna har lyckats få fram samma sorts vemod som finns i bland annat Tim Burtons ”corpse bride”. 

Den förskräckliga historien om Lilla Hon nomininerades till Augustpriset vilket den är väl värdig. Den lämpar sig bäst för de lite äldre barnen då den innehåller både gastar och blod. Trots att den är väldigt vemodig till en början så är det en väldigt vacker bok med ett lyckligt slut, i alla fall för vissa och med en liten pekpinne om att man ska vara snälla mot varandra och inte ha fördomar.

Den förskräckliga historien om Lilla Hon är en väldigt sorglig berättelse om en liten flicka som kallas för Lilla Hon, allt hon vill är att få leka i kuddrummet med de andra barnen som i sin tur tycker att det är roligare att skrämma Lilla Hon och skratta åt henne för att hon är så lättskrämd. En dag när Lilla Hon som vanligt frågar om hon får vara med och leka så svarar de andra barnen att det får hon..om hon går upp på vinden, där det sägs att det spökar.

Betyg: 4 / 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s