Ditt livs affĂ€r – Fredrik Backman.

Utgiven av Forum förlag.

Jag blir lycklig som ett barn pĂ„ julafton varje gĂ„ng Backman slĂ€pper en ny bok dĂ„ han Ă€r en otroligt bra och framför allt mĂ„ngsidig författare, ena boken sĂ„ kan jag skratta tills jag fĂ„r ont i magen för att i nĂ€sta bok sitta med tĂ„rklumpen i halsen. Ditt livs affĂ€r hör till de sistnĂ€mnda, den Ă€r sorglig men med de vackraste av metaforer, han lyckas linda in tunga Ă€mnen som döden i det vackraste silke. Man kan inte annat Ă€n Ă€lska hur karln uttrycker sig i skrift. Hans intĂ€ckter för boken skĂ€nks dessutom till cancerforskningen – kĂ€rlek pĂ„ den handlingen..har lovat mig sjĂ€lv att inte nyttja emojis i bloggen, men hĂ„ll i er nu för nu kommer det…❀

Den lilla julhistorien Àr lika spÀnnande som den Àr sorglig och den Àr omöjlig att lÀgga ifrÄn sig, det Àr den sortens bok som man lÀser ut pÄ en eftermiddag men som sedan stannar kvar i minnet lÀÀÀnge.

Det Àr natten före julafton, en grÄ kvinna kommer gÄende genom sjukhusets korridorer för att hÀmta en av oss. Hon bÀr en pÀrm med alla vÄra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-Äring som sitter ensam och mÄlar sin favoritstol röd, en 20-Äring som putsar ölglas pÄ en krog han Àlskar, en 45-Äring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt pÄ nÄgot att krocka med. Ett av vÄra liv mÄste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det rÀcker inte att nÄgon bara dör, för ett liv Àr inte det som hÀnder nÀr det tar slut, ett liv Àr allt som hÀnde fram till dess.

Betyg: 6 / 5 (dÄ förstÄr ni hur sannslöst bra den hÀr Àr)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s