Vad Ă€r det med Lisa? – Malin Roca Ahlgren.

Utgiven av: Kikkuli förlag.

Vad Ă€r det med Lisa? Ă€r uppföljaren till böckerna ”Coolt med ADHD” och ”Jag har ADHD”.

Det hÀr Àr en viktig bok för sÄvÀl skolpersonal, nÀrstÄende och framför allt kan den vara stöd och en liten tröst för barn och ungdomar som sjÀlv har oro eller Ängest. Den Àr lÀttlÀst med ett enkelt sprÄk och har korta kapitel med bilder som avbrott vilket förenklar lÀsningen för dem som har nedsatt koncentration eller har svÄrt att finna ro och lÀslust.

I boken fÄr man följa 13-Äriga Lisa som ibland mÄr otroligt dÄligt, hon blir stressad, ledsen och vill bara dra sig undan liv och rörelse. Hon har svÄrt med att vara ensam och jobbigaste av allt Àr att hon inte vet vad som hÀnder och varför hon mÄr som hon gör.

Jobbigt att lÀsa om unga mÀnniskor som mÄr sÄ dÄligt men samtidigt Àr det viktigt att belysa att det ibland finns bakomliggande orsaker till varför barn och ungdomar har svÄrigheter i skolan och ge en bra riktlinje till hur man hanterar ungdomar som har Ängest, oro eller mÄr dÄligt pÄ annat sÀtt. Boken skÀnker Àven ett litet ljus och hopp och förklarar pÄ ett pedagogiskt sÀtt olika insatser och hjÀlp som finns att fÄ.

Betyg: 4 / 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s