Rökridå – Krysten Ritter.

Utgiven av Southsidestories förlag.

Rökridå är en otroligt spännande bok om att återvända till sina stinkande rötter fylld av plågsamma minnen men även en brinnande nyfikenhet över händelser från en svunnen tid, driven av vad? hämnd? upprättelse? eller bara ett avslut?. Den växlar mellan nutid och dåtid och historien vävs ihop bra, den är genomsyrad av ett äckel som sakta men säkert byggs upp. Miljöbeskrivningarna är väldigt bra och man kan nästan känna det uttorkade gräset under fötterna. Kommer helt klart hålla koll efter Krysten Ritters framtida utgivningar.

De låter oss göra vad som helst med dem. Och varför inte passa på? De kommer knappast att klaga efteråt.

Jag känner mig plötsligt yr och ställer mig upp. ”Jag är ledsen”, säger jag utan att veta exakt vad det är jag är ledsen för. Hennes dotter, hennes jobb, den där unga tjejen bakom containrarna, män som kan göra vad de vill och människorna de utnyttjar. Är inte det vad det här fallet egentligen handlar om? Det finns människor som kväver och människor som kvävs.

Lögner, korruption och en förgiftad damm. Folket i staden Barrens som bor närmast dammen eller använder dess vatten blir sjuka, det till trots så vill ingen vittna och bevisen har en tendens att försvinna i tomma luften. Företaget Optimal är viktigt för samhällets fortsatta existens och deras listor och kontrolluppgifter är alltid prickfria, nästintill för bra rentav. Mutor spåras åt alla möjliga håll när Abby börjar knyta upp ledtrådarna. Det är dock en sak som fortsätter förbrylla Abby, vad hände egentligen med hennes barndomsvän och sedan värsta mardröm Kaycee Mitchell.

Betyg: 4 / 5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s