Jag är Linus, Jag är Bella, Jag är Tintin och Elsa – Camilla Gisslow.

Utgivna av Tallbergs förlag.

Jag är -serien bryter alla inrutade könsnormer och förklarar på ett pedagogiskt vis att man kan födas i fel kropp och att det är okej att se sig själv som det motsatta könet, eller en blandning av de båda och att alla har rätt att få vara den dom är. Texten är lättläst och kompletteras av fina illustrationer av Klaudia Drabikowska.

I ”Jag är Bella” – en flicka med snopp, får man följa Wasim som känner sig som en flicka fast i en pojkes kropp. Wasim berättar hur han vill att andra ska behandla honom, han vill bli kallad Bella och tycker om att omtalas hon eller henne, tycker om klänningar och vill ha långt hår i olika frisyrer.

I ”Jag är Linus – en pojke med snippa, får man följa Maja som i sitt hjärta känner sig som Linus. Hon blir lycklig i hjärtat när folk säger Linus och ”han”.

I ”Jag är Tintin och Elsa – en pojke, en flicka eller mittemellan så får man följa Tintin som känner att han är både en pojke och en flicka. Han föredrar att omtalas som hen och att folk frågar vem Tintin känner sig som idag, Tintin eller Elsa?

Dessa böcker borde finnas tillgängliga på dagis då de är väldigt lärorika och lite unika i sitt slag, tror att dessa böcker skulle underlätta uppväxten för många barn då fördomar ofta beror på okunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s