Parasitus – Christian Johansson.

Utgiven av Epok förlag.

Parasitus utspelar sig uppe i Norrlands mörka skogar vilket passar skrÀckgenren ypperligt. I boken fÄr man följa Jack och Sarah som lÀmnat storstadslivet och flyttat upp till norrland för ett miljöombyte och för att barnen ska fÄ en lugn och trygg uppvÀxt, men i skogens kompakta mörker finns ett vÀsen som kallas Parasitus, en parasit sprungen ur dödsriket, vars existens började i en sameby 150 Är tidigare.

Christian Johansson skriver följsamt och spÀnningen Àr tryckande. Han har lyckats fÄ till en riktigt bra rysare och hans sÀtt att smyga fram till otÀckheterna höjer pulsen rejÀlt.

SpÄren upphörde tvÀrt vid en gÀrdsgÄrd. PÄ andra sidan lÄg en snötÀckt Àng och sedan mer skog. Det hade börjat snöa igen och det var svÄrt att se mycket nu nÀr skymningen hunnit sÄ lÄngt. Han bar ficklampan och hade Àven tagit med sig en hammare frÄn garaget, bara för att vara pÄ den sÀkra sidan. Jack följde gÀrdesgÄrden Ät bÄda hÄllen i ett par minuter, utan att kunna finna nÄgra fler fotspÄr. Till slut beslutade han sig för att ÄtervÀnda hem. En polisbil stod parkerad pÄ vÀgen utanför huset nÀr han kom tillbaka.

Betyg: 5 / 5

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s