Första hösten – E.P. Uggla.

Utgiven av Visto förlag.

Obehaglig, spännande och mardrömslik bladvändare.

Författaren uttrycker sig så väl i skrift att meningarna känns som fysiska knytnävar. Historien är spännande och tar fart redan på första sidan och när man genom att läsa kan känna en inre stress över hur det kommer att gå för karaktärerna så vet man att det är en välarbetad bok.

Man får följa rätt många olika karaktärer men då boken är uppbyggd i korta kapitel som var och ett är ur en av personernas perspektiv så blir det inte rörigt att hålla koll på alla. Extra roligt att Luleå och framförallt Gammelstaden omnämns som en av destinationerna, jag är nämligen född och uppväxt i Gammelstad.

Historien grundar sig i att blå blommor dyker upp överallt, det fyller fälten och tränger igenom gatstenarna. Kornas mjölk blir ljusblå och blommorna kan inte sorteras ut från skördarna. Med tiden sprider sig blommorna utanför Sveriges gränser och börjar även att förändra sig. En förändring som påverkar mänskligheten.

Första hösten är en dystopisk skräckroman och ett riktigt mardrömsscenario som måste läsas. Ser fram emot en fortsättning.

Boken finns att köpa hos bland annat Adlibris och bokus.

Betyg: 5 / 5 top notch!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s