Karne, skriet från häxberget – Kristina Suomela Björklund.

Utgiven av Whip media förlag.

Välskriven och spännande bladvändare att sluka i hängmattan eller på stranden.

Karne – skriet från häxberget handlar om 1600-talets häxprocesser och häxjakten ”det stora oväsendet”. Kvinnor pekades ut som häxor utav barn som sades sig ha kidnappats utav kvinnorna och blivit förda till blåkulla. Kvinnorna tillfångatogs under gråt och protester och fick sitta fängslade under en längre tid innan det var dags för dom att få sin dom, som slutade med avrättning.

I boken så får man följa Märit som jobbar på ett bokförlag där dom en dag får besök av en märklig gammal kvinna som berättar en hittills oavslöjad historia om häxskandalerna i Ångermanland som hon vill att de ska göra en bok utav. Kvinnan försvinner sedan spårlöst men Märit och hennes kollegor beslutar sig för att göra en resa till Torsåker för att gräva vidare i historien. Efter mötet med den märkliga kvinnan börjar Märit att utsättas för tidsresor, en resa som landar i 1600-talet mitt i häxprocessen. Efter att ha kastats mellan nu och -dåtid ett par gånger börjat Märit att se ett mönster och liknelser mellan det hon upplever i sina resor och de efterforskningar dom gjort.

Boken är otroligt spännande och innehåller utöver avrättningar, hämnd och en väldigt mörk historia även kärlek och starka släktband. Den är så pass välskriven att det är svårt att avgöra vad som är verkliga händelser och inte och karaktärerna i boken är en blandning mellan fiktiva och personer som funnits på riktigt. Hoppen mellan nu och -dåtid flyter på bra och boken har en bra karaktärsutveckling vilket förhöjer läsupplevelsen. Den efterlämnar sig ett sug av efterforskningar inom ämnet.

Mer om författaren hittar ni här.

Boken säljs bland annat hos Bokus och Adlibris.

Betyg: 4 / 5

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s