Där fåglarna slutat sjunga – Jenny Quintana.

Utgiven av Sekwa förlag.

Där fåglarna slutat sjunga är Jenny Quintanas debutroman vilket jag aldrig hade gissat på med tanke på vilken spännande, vacker och fulländad bok det här ändå är. Karaktärsutvecklingen är lite annorlunda i den här boken då huvudkaraktären i första halvan utav boken befinner sig mycket i bakgrunden, hon är delaktig och det är via hennes tankar och ögon som handlingen utspelas men ändå är det ofta över hennes huvud som konversationerna sker.

När Gabriella försvann hade klockan stannat. Tystnaden hade varit som ett uttryck för hennes frånvaro. En dag, efter att pappa hade gått bort och när mamma inte var hemma, hade jag tagit en stol, klättrat upp och vridit om nyckeln på baksidan rejält – och när den åter hade börjat ticka hade det känts som om min syster och min pappa skulle kunna komma tillbaka. Efter den dagen hade jag dragit upp klockan varje kväll. Om jag drog tillräckligt hårt skulle tiden kanske börja gå baklänges, och vi skulle kunna börja om igen. Men det gjorde den förstås inte. Klockan fortsatte att gå framåt: timme efter timme passerade, timmar av ensamhet och saknad. Timmar utan Gabriella.

Det här är bara en utav alla vackra texter i boken. I det här fallet så tycker jag att thrillerfacket är lite väl brett, självklart är den spännande och uppfyller thrillerkriterierna, men jag tror även att de som läser mest romaner skulle kunna komma att älska den boken främst på grund av de vackra språket och familjehistorien.

Länk till boken hos adlibris och bokus.

Betyg: 3 / 5

En reaktion på ”Där fåglarna slutat sjunga – Jenny Quintana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s