JurtjyrkogĂ„rden – Stephen King.

JurtjyrkogÄrden var min första bekantskap med Stephen Kings verk nÀr jag som 13-Äring fick boken i present utav min faster. Minns att jag blev skrÀmd frÄn vettet utav den nÀr jag lÀste den dÄ men nÀr jag nu lÀser den pÄ nytt nÀstan 20 Är senare sÄ slÄs jag över vilket mÀsterverk det hÀr ÀndÄ Àr, visst Àr den otÀck, men samtidigt sÄ skriver karln meningar som trots sitt mörker fÄr en att stanna upp och hÀnföras av djupet i det han skriver för Stephen King besitter en sÄ stor erfarenhet och kunskap i sitt skrivande att han kan ge meningar en rymd som kÀnns som ett helt universum.

I jurtjyrkogÄrden sÄ skriver King om mÀnniskans rÀdsla inför döden och vad som sker dÀrefter. De existentiella frÄgorna stÀlls pÄ sin spets samma sekund som Louis fÄr stifta bekantskap med micmac indianernas begravningsplats bortom jurtjyrkogÄrden.

Döden Àr ett mysterium och begravning en hemlighet. Av detta har Stephen King skapat en bok vars make du aldrig lÀst. De onda krafter han slÀpper loss ur gravarna pÄ jurtjyrkogÄrden gÄr inte att stoppa nÀr de vÀl fÄtt fotfÀste i vÄr vÀlordnade vÀrld.

Betyg: 4 / 5

LĂ€nk till boken hos Adlibris och Bokus.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s