Konsten att skĂ€ra i kroppar – Lindsey Fitzharris.

Utgiven av Atlantis förlag.

Fascinerande, burdus och blodig. Det hÀr Àr boken som du inte vet om att du vill lÀsa, men tro mig, det vill du för vem vill gÄ miste om splatter i viktoriansk miljö?

I ”Konsten att skĂ€ra i kroppar” sĂ„ fĂ„r man lĂ€ra sig om den moderna kirurgins födelse och hur den, tack vare Joseph Lister, gick frĂ„n att vara en dödsdom till att faktiskt bota och lindra. Vill höja ett förvarnande finger om att handlingen Ă€r fruktansvĂ€rt Ă€ckligt vĂ€lbeskriven sĂ„ ifall du Ă€r lĂ€ttĂ€cklad sĂ„ bör du inte lĂ€sa den hĂ€r strax innan eller efter matintag för trots att det Ă€r text sĂ„ bjuder boken pĂ„ mentala bilder som lĂ€tt kan frambesvĂ€rja illamĂ„ende. Det till trots sĂ„ Ă€r det en ambitiös skildring om Joseph Listers banbrytande arbete mot bakterier med hygien och sterila miljöer inom sĂ„vĂ€l kirurgin som under eftervĂ„rden.

Tack vare att boken Ă€r lika bildande och spĂ€nnande som vad den Ă€r magstark sĂ„ Ă€r den vĂ€ldigt svĂ„r att lĂ€gga ned. Lindsey Fitzharris Ă€r en medicinsk historiker och hon har gjort ett grundligt efterforskningsarbete och framför allt fĂ„ngat upp ett historisk betydelsefullt arbete som haft samtida betydelse och dessutom lyckats skriva det pĂ„ ett tilltalande vis som nĂ€rmast kĂ€nns ”fiktionabelt”.

Betyg: 4 / 5

LĂ€nk till boken hos Adlibris och Bokus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s